Bestanddeel dekodeerder: petrolatum

Wat dit is: In die laat negentiende eeu, `n Britse chemikus genaamd Robert Chesebrough ontdek dat `n salf afgelei van petroleum gedemonstreer helende eienskappe, sê Emmy Graber, MD, direkteur, Boston Universiteit Kosmetiese en Laser Sentrum, assistent-professor van die vel, en mede verblyfreg opleiding direkteur, Boston University School of Medicine. Chesebrough verfyn hierdie "vet" in petrolatum - ook algemeen bekend as petroleumjellie - en vernoem dit Vaseline, wat hy begin vervaardiging in 1870.

Hoe dit werk: "Petrolatum is `n `okklusiewe agent` - dit skep `n versperring wat water verhoed verlaat deur die vel, wat `n bevogtigende effek skep," sê Perry Romanowski, `n onafhanklike kosmetiese chemikus in Chicago.

Sy chemiese eienskappe is die rede vir sy verskeidenheid van die vel sorg gebruike. "Petrolatum se smeltpunt is baie naby aan liggaamstemperatuur, so dit letterlik smelt in jou vel wanneer dit toegepas word," sê Jessica Wu, MD, `n kliniese assistent-professor van die vel aan die Universiteit van Suid-Kalifornië Mediese Skool. Dit is ook vyandig teenoor bakterieë, Romanowski sê: "Dit maak nie enige water bevat, en bakterieë moet `n paar waterbron te propageer nie."

Wat `n wond met petrolatum sal voorkom rowe van die vorming, Dr. Graber voeg. "As daar `n dik uitslag kan nuwe vel selle nie in die wond te genees," sê sy. "As die wond klam met petrolatum, nuwe vel selle te beweeg in maklik, wat voorsiening maak vir vinniger genesing."

Wat jy moet weet: Hou in gedagte dat petrolatum en petroleum is nie dieselfde nie. "Petrolatum is `n gesuiwerde mengsel van koolwaterstowwe afgelei van petroleum," sê Leslie Baumann, besturende direkteur, `n dermatoloog in Miami en skrywer van die vel Tipe Oplossing. Dit is `n gelatienagtige byproduk van petroleum distillasie, Dr. Wu sê, `n proses waartydens baie onsuiwerhede verwyder word.

Foutiewe inligting voortduur, egter. "Die nommer een wanbegrip is dat is dit giftig. Petrolatum is terganian en het heeltemal veilig vir meer as 100 jaar, "sê Romanowski. Dit is ook nie waar dat petrolatum is verban deur die Europese Unie.

Hoekom jy moet gebruik Dit: Die hydraterende balsem is veral effektief vir die behandeling van droë vel, psoriase, ekseem, gebarste lippe, snye en brandwonde - "waar jy `n probleem met die vel te hê," sê Romanowski.

Waar om dit te vind: `N Basis vir baie salf noodhulp, petrolatum is dikwels teenwoordig in brand en wond ys, en dit is die fondament van baie moisturizers, veral dié wat ontwerp is om baie droë vel te behandel. Jy sal dit ook vind in reinigingsmiddelen, voet ys, hand ys vir `n droë vel en ekseem, lip balsems, en lipstiffies, sê dr Wu.

Deel op sosiale netwerke:

Verwante
Hoe om die regte vel bevogtiger te vindHoe om die regte vel bevogtiger te vind
Die keuse van die beste bevogtiger vir ekseemDie keuse van die beste bevogtiger vir ekseem
Kyk jou beste in elke stadKyk jou beste in elke stad
Kan kinderjare ekseem herhaal in `n volwassene?Kan kinderjare ekseem herhaal in `n volwassene?
Voldoen aan die dwelmmisbruik kennersVoldoen aan die dwelmmisbruik kenners
Vaseline koningin bee honeylicious lip terapie reviewVaseline koningin bee honeylicious lip terapie review
Liefde vir vir `n droë velLiefde vir vir `n droë vel
Voet room - fab Indië avokado voet room reviewVoet room - fab Indië avokado voet room review
Die mees effektiewe hydraterende bestanddeleDie mees effektiewe hydraterende bestanddele
5 Kosmetiese bestanddele om te verhoed dat - wys sy kosmetiese ditionary5 Kosmetiese bestanddele om te verhoed dat - wys sy kosmetiese ditionary
» » Bestanddeel dekodeerder: petrolatum